אודותיי

חיה סלור טלמון

מוסמך אוניברסיטה  (M.Sc.Agr)  –  במסגרת הלימודים במסלול הישיר לתואר דוקטור   –   (Ph.D)  –  מדעי בעלי-חיים ווטרינריה, האוניברסיטה העברית בירושלים;
מוסמך אוניברסיטה (M.H.A) – מינהל מערכות בריאות, אוניברסיטת תל-אביב;
בוגר אוניברסיטה (B.A) – מדעי התזונה, האוניברסיטה העברית בירושלים;
בוגר אוניברסיטה (B.A) – חשבונאות וכלכלה, לימודי המשך בחשבונאות באוניברסיטת תל-אביב.
עבודה כדיאטנית החל מ- 1993, בעלת קליניקה פרטית. ניסיון, בעיקר, עם חולי סרטן, סוכרת, שומנים בדם ועוד…

6קצת עלי..

נולדתי בכפר סבא, בביתו של סבי – מיילדי – ד"ר צבי אריה סלור, שאביו עלה לארץ מאוקריינה בשנת 1861. ד"ר צבי אריה היה רופא של יישובי הסביבה, יהודיים וערביים, בישראל (פלסטינה) של ראשית המאה ה- 19. תקופה מסוימת הוא עבד כרופא במרוקו (במקנס וקזבלנקה) ואף שימש כרופא אישי של המלך. בשהותו באירופה, ריפא אנשים רבים ממחלת השחפת האיומה (באותה תקופה עדיין לא הכירו את האנטיביוטיקה), בהשתמשו בידע הרפואי שלו ובהגיון הישר שניחן בו. הוא נמנה על מייסדי פתח תקווה וחיי הקמת המדינה שזורים בחייו.
הורי גידלו אותי במושב מגשימים. אבי, אפרים סלור, עסק (ועדיין מעורב…) כל חייו בחקלאות. בזכותו כולנו מכירים רבים מהפירות הסובטרופיים הנמכרים בשווקים. מאחורי כל פרי כזה שאנו רואים, יש לאפרים סלור סיפור איקלום מרתק (התאמת הגידול לתנאי האקלים של הארץ). על תרומתו בתחום חקלאות זה, זכה אפרים סלור לפרס החקלאות. אמי אהבה צמחים ופרחים, וטיפחה אותם, באהבה רבה, במשק במגשימים, ולאחר מכן במושב בית אלעזרי.

בשנות ה-70 התוודע אבי לצמח האלואה (אלוורה) ולסגולותיו הרפואיות, המוכרות היטב בספרות. בשמשו כחוקר במכון וולקני, במחלקה לפירות סובטרופיים, הוא פעל, במשך שנים רבות, כדי לדחוף את המחקר בנושא זה, במחלקה לצמחי רפואה ותבלין, במכון וולקני.

לאחר שסיימתי את לימודי החשבונאות והכלכלה באוניברסיטת תל-אביב (תואר ראשון), עניין אותי אבי בצמח האלואה, בעל סגולות הריפוי המופלאות. במקום לעשות סטאג' בראיית חשבון, עברתי ללימודי ביוכימיה ותזונה (תואר ראשון), אותם סיימתי בהצטיינות , בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית בירושלים. היה זה מהפך מדהים, שהעשיר את חיי, והכניס בהם התלהבות אמיתית.

לאחר סיום תואר שני במינהל מערכות בריאות (אוניברסיטת תל-אביב), והמשך לימודי תואר שני בביוכימיה ותזונה בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית בירושלים; פניתי לעבודת המחקר שלי (לתואר דוקטור, בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית בירושלים) במחלקה לבעלי-חיים ווטרינריה, כשאני בודקת, כמובן, את השפעת מיצוי האלואה, אותו אנו מפיקים מצמחים אותם אנו מגדלים.

האושר שלי הוא לראות שהמיצוי אותו אנו מכינים אכן פעיל ועובד, גם בבדיקות מדעיות, שכן הבעיה המרכזית היא להפיק את המיצוי, כך שהוא יישאר פעיל ביולוגית.
צור קשר