שאלות ותשובות

למה "אלואה" ולא "אלוורה"?
אלוורה מורכב, בעצם, משתי מילים: אלואה ו- וורה. וורה מציין את המין של האלואה. ישנם מאות מינים של אלואה. חלק קטן מהם ידועים כרפואיים, ביניהם גם האלואה-וורה. המינים הרפואיים נבדלים זה מזה בריכוזם של מרכיבים שונים.

האם האלואה רעיל?
המינים של האלואה הנחשבים לרפואיים אינם רעילים. ישנו מין של אלואה רעיל, הגדל בדרום אפריקה, ומכנים אותו "rat aloe" , המכונה כך בשל הריח הנודף ממנו (פגר של חולדה).

מה האפיון המייחד את האלואה לעומת צמחי מרפא אחרים?
בדרך כלל, צמח מרפא מכיל מרכיב פעיל אחד, אותו מפיקים לצרכים רפואיים. האלואה מכיל למעלה מ-100 מרכיבים פעילים, ביניהם גם ארומטיים, הנמצאים בחלקים שונים של העלה.

אילו תכונות מרפא מייחסים לאלואה?
אלואה נמצא, לא רק בפולקלור, אלא גם במחקרים מדעיים, כאנטי סרטני, אנטי דלקתי, אנטי פטריתי, אנטי בקטריאלי, אנטי סוכרתי, אנטי כולסטרולמיה וליפידמיה. האלואה נמצא יעיל לריפוי כוויות, סוכרת, דלקות פרקים, פסוריאזיס, בעיות במערכת העיכול (כיב/אולקוס, קוליטיס, כרון ועוד), כולסטרול ושומנים בדם, מחלות סרטן ועוד.
במחקר קליני שנערך על 240 מטופלים עם מחלות סרטן שונות, נתנו למחציתם, בנוסף לטיפולים הכימותרפיים גם אלואה. בקבוצה שקיבלה את האלואה קיבלו תוצאות טובות יותר הן בנסיגת הגידול והן בהישרדות.

מה החשיבות של מיצוי כלל העלה של האלואה, לעומת מיצוי של ג'ל האלואה בלבד?
העלה של האלואה מתחלק ל-3 חלקים:
• קליפה חיצונית שצבעה ירוק.
• שכבה דקה הסמוכה לקליפה החיצונית, ומכילה אנטרקינונים, ביניהם אמודין. שכבה זו צהובה וטעמה מר.
• פנים העלה, המכיל את ג'ל האלואה. שכבה זו שקופה.
ג'ל האלואה מכיל חומר הנקרא מנאן או אצמנאן, שנמצא יעיל כנגד מחלות סרטן שונות, במנגנון של הגברת תפקוד המערכת החיסונית, ספציפית כנגד פעילות סרטנית. במחקרים מציינים שמרכיב זה לא פוגע בתאים בריאים, אלא יותר מכך – משפר את תפקידם.
השכבה הקרובה לקליפה החיצונית מכילה את האמודין שנמצא יעיל כנגד מחלות סרטן שונות במנגנון פעילות ישירה על התאים הסרטניים המונעת את גידולם ואת שגשוגם.
כאשר צורכים מיצוי אלואה של כלל העלה, המכיל את השכבה הצהובה, שיש בה גם חומר שעשוי לשלשל, יש להקפיד על מינון שלא יגרום לשלשול. לכן חשוב לצרוך את האלואה במינון נמוך, ולהעלות את מינונו בהדרגה.

יש להדגיש שהן כאשר מדובר במיצוי ג'ל האלואה בלבד, והן כאשר מדובר במיצוי של כלל העלה; הבעיה המרכזית בהפקת החומר היא שמירה על פעילותו הביולוגית.

צור קשר